Calmare Moped Union

www.kalmarmopedunion.se


Klubbmöten 2024 Mötesvärdar



Januari           Inget möte

Februari         Årsmötet Styrelsen

Mars               Allan Anka ersätts av styrelsen

April              Tobbe Micke Hillman Stefan


Maj                 Ing-Gunn Hasse Chicko Lars


Juni                Rallyt - ALLA


Juli                 Åke Benke Mange Nisse Berit 


Augusti          Börje Tomas Peter.A Gerra Ann-Britt


September     Mats Kjell.L Carl-Axel Sven


Oktober         Magnus.L Kjelle.J Örjan Peter.P


November      Jörgen Hazze Tage Lennart Per


December      Styrelsen


Om du upptäcker att du inte kan medverka på din tilldelade månad har du själv ansvar för att "byta jämnt" med någon i en annan månad.

Torsdag den 16 maj kl 17.30

Samling vid Axelssons Cykel och Motor på Ståthållaregatan 56.

Planer på att hälsa på Daltons MC i Läckeby. Anmälan till Lasse senast den 14 maj. 0703 99 77 60.

Tisdag den 9 april kl 17.30


NY INFORMATION


Utifrån väderläget på måndagen, annandag påsk, så flyttar vi aprilmötet till den 9 april. Då samlas vi vid Stadsbiblioteket på Sveaplan och kör en romantisk tur inne i stan till att börja med. Sen tar vi sikte på Hansastaden. Om det blir oväder typ Ing-Gunn eller Hans så träffas vi "En trappa upp" i Hansastaden och tar en kvällsfika och tjötar om bättre tider.



ÄNTLIGEN !!!

Jag minns nästan inte när vi senast var ute och körde tillsammans.

Det är verkligen något speciellt att komma ett gäng "gamla" mopedister på gamla(!) fordon och köra bland vanligt folk. Alla som stannar upp, ler och vinkar uppskattande. Alla barn som skrattar, vinkar och applåderar. Och så de som kommer fram till oss när vi stannar någonstans och ställer frågor. Eller berättar om egna minnen från gången tid när de själva körde moped. Eller vilken moped deras föräldrar eller för-föräldrar hade. Även om det var lite småkallt så var det ändå värt uppoffringen. Sen körde vi några, för mig, nya slingor i de norra delarna av Kalmar. Tack till de inititerade guiderna för det! Väl framme i Hansastan så landade vi på IKEA och intog en välsmakande kvällsfika! Där väntade även en välkomstkommitté på lika många klubbmedlemmar utan moped. Så vi blev ett tjugotal sammanlagt.


Efter kaffesamkvämet gav ordförandinnan lite information innan personalen tyckte att vi borde lämna lokalen, eftersom de stänger kl 19.00. Hasse hade med sig ett välbehållet exemplar av Classic motor, med artikeln om "Mopedofilerna" anno 1994. Jag lägger in bilderna under fliken Historik.

Tisdag den 5 mars kl 17.30

På med joggingskorna! Vi ska ända upp till tredje våningen på Idrottens hus. Det vill säga på Lars Kaggskolan. Jag tog mig friheten att knycka en bild. Om fotografen har något emot det så hör av dig!

Som framgår av bilden så ställer vi oss på den jättestora parkeringen framför Lars Kaggs ingång och knyter på joggisarna. Sen kompletterar vi med boxhandskarna inför den ingående diskussionen om hur, var, när och varför vi ska ha ett rally i år igen. Det är mötets enda punkt enligt inf på Whats App. Ni som inte har fått ut era beställda kläder. HÖR AV ER TILL Börje! ...så att han kan ta med rätt storlekar. Han kan ju inte gärna släpa med sig alla kläder.

Nytt möte, ny lokal och lika mycke folk! Härligt att se det stora intresset hos klubbmedlemmarna! De som hade hoppats på att vi skulle sitta uppe i tornet fick finna sig i att vi hamnade på den ordinarie byggnadens tredje våningsplan. Dock ett mycket ändamålsenligt sammanträdesrum. Åsså fick vi ju fika.

Huvudämnet för kvällens diskussioner var ju 2024 års mopedrally. Tanken är att alla medlemmar ska känna sig, och även vara delaktiga i, genomförandet av rallyt på ett eller annat sätt. Därför utsågs ett stort antal ansvariga för olika delområden. Allt ifrån pilning, inköp, parkering till dassen (fåsenu - var det Åke eller?)

Kvällen till ära hälsade vi en ny medlem välkommen i klubben. En gammal återkommande rallydeltagare som äntligen begripit att det är lika bra att gå med i vårt eminenta sällskap. Välkommen Peter!

Tisdag den 6 februari kl 17.00

Så har det blivit dags för årsmötet 2024.

Platsen är Sjöbrings väg så alla ni som var med på julmaten i december vet vilken källarnedgång vi ska krypa ner i. Jag tog bort min förra text där jag antog att vi skulle träffas en timma senare. Det är väl många viktiga spörsmål som ska avhandlas kan tros. Dagordningen har skickats ut till medlemmarna via WhatsApp. Vi ser fram emot att det kommer många medlemmar, precis som det brukar göra. Vi ser även fram emot en frisk debatt och många bra förslag på vad vi kan hitta på att göra under det kommande året. Det är låga odds på att det blir ett rally i år igen. För att skryta lite så har vi fått många lovord om förra årets rally. Personligen skulle jag nog säga att det var ett av våra absolut mest lyckade!


Varmt välkomna till den 30 årsjubilerande moppeklubbens årsmöte!

Jodå, vi bjöds på frisk debatt med högt till tak i vanlig ordning. Det togs upp frågor om när vi ska ha rallyt, hur vi ska marknadsföra det, om vi ska höja startavgiften, rallykommitté, försäljning m m. Frågan om vi alls ska ha ett rally var det minsta problemet. Det blev ett rungande ja till att vi ska ordna ett Mopedrally 2024!

Till ansvariga för att vädrets makter är med oss utsågs det äkta paret

HANS och ING-GUNN.


Styrelsen ser lite annorlunda ut nu. Berit sitter kvar som ordförande. Hans Axelsson är kvar som vice ordförande men ny kassör blir Mikael Karlsson. Mats Hobring fortsätter som sekreterare och övriga i styrelsen blir Lars Gustavsson, Ing-Gunn Axelsson, Anders Samuelsson (Hillman), samt Börje Älvhall som har hand om våra inventarier. Det ska även sägas att mötet hade lockat 21 av våra 30 medlemmar. Mycket bra!


Förra året hade vi planerat möten med mopedkörning vid ett stort antal tillfällen men vädret grinade illa mot oss och många av dem blev inte av eller hade mycket få deltagare. Ett förslag för i år är att vi samlas på ett ställe alla tisdagskvällar, med start framåt våren. De som är sugna på att köra moped tillsammans bara dyker upp där, helt kravlöst. Vi återkommer med inf senare.

Det planeras även för en resa med övernattning någon gång framöver. Vad som till min förvåning däremot inte togs upp, om jag inte sov just då, är hur vi ska hantera det faktum att det är 30 år sedan klubben bildades i år??

Årsmötet bestämde att vi ska fortsätta samarbetet med mopeddelar.se

Mötesdeltagarna med vidöppna öron för den som för tillfället har ordet.